News , Guide

Έξι ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για φθινοπωρινές διακοπές

Ζεστές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2024

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή για ένα city break στην Ευρώπη, όπου ο καιρός είναι ακόμη καλός, αλλά όχι πολύ ζεστός και οι δρόμοι έχουν λιγότερο κόσμο.

Σύμφωνα με τη Lisa Minot, επικεφαλής του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ της The Sun, υπάρχουν έξι ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ιδανικές για φθινοπωρινές διακοπές, καθώς είναι ζεστές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πολλοί προορισμοί από αυτούς έχουν υπέροχες παραλίες για χαλάρωση μετά από μια μέρα βόλτα στα αξιοθέατα.

Ανάμεσα στις πόλεις που είναι εκπληκτικές να επισκεφτείτε αυτόν τον μήνα ή τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την Minot, είναι και η Αθήνα.

Στη λίστα φιγουράρουν πόλεις της Μεσογείου, από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Νίκαια - 24 C τον Σεπτέμβριο

Η Γαλλική Ριβιέρα και η εκπληκτική παραθαλάσσια πόλη της Νίκαιας είναι ιδανικές για μια απόδραση τον Σεπτέμβριο.

Η Κυανή Ακτή είναι διάσημη εδώ και χρόνια και ο εκπληκτικός παραλιακός της δρόμος, Promenade des Anglais, προσελκύει πολλούς αριστοκράτες από όλο τον κόσμο.

matthew-deblieux-Q5EIdxuEVaU-unsplash (Custom).jpg.webp

Εκτείνεται κατά μήκος της Μεσογείου και είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε το city break με πολλά εστιατόρια και καφέ για όλα τα γούστα.

Κάντε μια βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια της Παλιάς Πόλης και αγοράστε φρέσκα φρούτα, τυριά και λουλούδια στην αγορά Cours Saleya, η οποία είναι ανοιχτή κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα.

Νάπολι - 27 C τον Σεπτέμβριο

Αυτή η μεθυστική πόλη στη νότια Ιταλία είναι αρκετά ζεστή τον Σεπτέμβριο για να απολαύσει κάποιος τον ήλιο και τη θαλάσσια αύρα.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη βρίσκονται οι αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις της Πομπηίας και του Herculaneum, οι οποίες θάφτηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου. Κάντε κράτηση για μια ξενάγηση για να περιπλανηθείτε στα ερείπια.

antonio-vetere-lEEZ7c2-zLc-unsplash (Custom).jpg.webp

Στη Νάπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει μια εκτενή συλλογή από ρωμαϊκά αντικείμενα για να θαυμάσετε. Τα στενά δρομάκια της συνοικίας Spaccanapoli διασχίζουν το κέντρο της πόλης, με υπέροχα καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

Για να εξερευνήσετε μια λιγότερο γνωστή πλευρά της πόλης, κατευθυνθείτε υπόγεια στη Naples Sotterranea για να περιηγηθείτε στον λαβύρινθο με αρχαία υδραγωγεία, σπηλιές και σήραγγες.

Μαδρίτη - 26 C τον Σεπτέμβριο

Με την έντονη ζέστη του καλοκαιριού να ξεθωριάζει, εξακολουθεί να έχει 26°C στην ισπανική πρωτεύουσα τον Σεπτέμβριο. Η εξερεύνηση των μεγάλων λεωφόρων, των αγορών και των μουσείων του είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη.

Οι λάτρεις της τέχνης πρέπει να κατευθυνθούν στα μουσεία Prado και Reina Sofia για τα έργα του Πικάσο και του Νταλί. Οι καλοφαγάδες θα λατρέψουν τα φρέσκα προϊόντα που πωλούνται στο Mercado de San Miguel.

florian-wehde-WBGjg0DsO_g-unsplash (Custom).jpg.webp

Κάντε μια βόλτα σε ένα από τα ένδοξα πάρκα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του El Retiro με τα χιλιάδες δέντρα και τη διακοσμητική λίμνη για βαρκάδα.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνουν κράτηση για μια ξενάγηση στο Bernabeu, το σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης. Η εμπειρία των 28 λιρών περιλαμβάνει τα αποδυτήρια, την εντυπωσιακή συλλογή τροπαίων του συλλόγου και, φυσικά, τον αγωνιστικό χώρο.

Αθήνα - 24 C τον Οκτώβριο

Η Αθήνα μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της Ιστορίας, αλλά η έντονη νυχτερινή ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τα πάρτι. Φυσικά, must visit είναι η Ακρόπολη.

Αλλά για να απολαύσετε την αρχαία ακρόπολη, συμπεριλαμβανομένου του Παρθενώνα, χωρίς πολύ κόσμο, πηγαίνετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

adrian-dascal-qAmF51aq6AU-unsplash (Custom).jpg.webp

Για την καλύτερη νυχτερινή ζωή, επισκεφθείτε το Γκάζι, στον Κεραμεικό, μια περιοχή γνωστή για τα ιδιόμορφα μπαρ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια και τη ζωντανή μουσική. Για πανοραμική θέα στην πόλη, πάρτε το τελεφερίκ μέχρι τον Λυκαβηττό.

Βαλένθια - 24 C τον Οκτώβριο 

Η Βαλένθια τα έχει όλα, όμορφες παραλίες, χαρακτηριστική παλιά πόλη και καταπράσινο χώρο.

Ιδανική για ένα φθινοπωρινό ή ανοιξιάτικο city break, η πόλη και οι παραλίες συνδέονται με τους εντυπωσιακούς κήπους Turia, μια πρώην κοίτη ανάμεσα σε αυτά τα δύο και είναι ιδανική για βόλτα ή ποδηλασία ή για να ανακαλύψετε τη φουτουριστική Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών με το ενυδρείο, τα μουσεία και την όπερα.

travelnow-or-crylater-7b0EXl2NaE8-unsplash (Custom).jpg.webp

Ο γοτθικός καθεδρικός ναός στην Παλιά Πόλη λέγεται ότι στεγάζει το Άγιο Δισκοπότηρο και για πανοραμική θέα στην πόλη, ανεβείτε στον Πύργο Micalet.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το φυσικό πάρκο Albufera, η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα γλυκού νερού της Ισπανίας και κοντά στους ορυζώνες που παρέχουν το κύριο συστατικό για το θρυλικό πιάτο παέγια της πόλης.

Λισαβόνα - 23 C τον Οκτώβριο

Εξερευνήστε την ιστορία της πορτογαλικής πρωτεύουσας στη συνοικία Alfama, γνωστή για τη χαρακτηριστική μουσική σκηνή Fado.

Η πλατεία Rossio στο κέντρο της Λισαβόνας είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε τις μεγάλες πλατείες, τα καταστήματα και τα νεοκλασικά κτίρια της περιοχής.

julian-dik-2oppHSFvTJY-unsplash (Custom).jpg.webp

Στα must-do συγκαταλέγεται το Τραμ 28, το οποίο διασχίζει μερικές από τις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης.

Ή ανεβείτε στα ιστορικά τελεφερίκ και ανελκυστήρες Bic και Santa Justa για να δείτε την πόλη από ψηλά. Μετά το σκοτάδι, κατευθυνθείτε στο Bairro Alto για υπέροχα εστιατόρια και μπαρ.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close